Τί είναι τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Categories:
Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν τεχνικό υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού, το οποίο τοποθετείται σε περιοχή όπου το φυσικό δόντι έχει χαθεί.

 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα επιτελούν την ίδια βιολογική λειτουργία με τα φυσικά δόντια και αποτελούν τις περισσότερες φορές την πιο ιδανική λύση για την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών.

 

Έχουν την ίδια εμφάνιση με τα φυσικά μας δόντια και τα αισθανόμαστε όπως αυτά. Η μάσηση και ορθή ομιλία επιτελείται άριστα και με άνεση. Από τη στιγμή που ενσωματωθούν στο οστό της γνάθου εμποδίζουν την περαιτέρω οστική απώλεια και την υποχώρηση των μαλακών ιστών που συχνά συμβαίνει με τις γέφυρες ή, χειρότερα, με τις οδοντοστοιχίες και επιπλέον δεν θυσιάζουν την υγεία των διπλανών δοντιών όπως γίνεται με τις γέφυρες.

 

Τα εμφυτεύματα δοντιών κατασκευαστικά είναι μικρές βίδες από τιτάνιο, το οποίο αποτελεί ένα υλικό πλήρως βιοσυμβατό, ο οργανισμός δηλαδή το αναγνωρίζει ως δικό του χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες. Χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική επιστήμη πάνω από 25 χρόνια με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, εφόσον τηρούνται όλες οι προδιαγραφές.