Term Archives: Αισθητική Οδοντιατρική

Θέλω να φτιάξω τα δόντια μου αλλά φοβάμαι. Τί πρέπει να κάνω;

Στην σύγχρονη οδοντιατρική δεν πρέπει να υφίσταται πια η λέξη φόβος! Με σωστή τεχνική και ήπια συμπεριφορά από την πλευρά του οδοντιάτρου ο πόνος εξαλείφεται και η οδοντιατρική εμπειρία γίνεται όχι μόνο ανεκτή, αλλά πολλές φορές και ευχάριστη.

Συχνά, όμως, αρνητικά βιώματα του παρελθόντος έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ψυχολογία του ασθενούς, με αποτέλεσμα αυτός να δυσκολεύεται να εμπιστευτεί ξανά κάποιον οδοντίατρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προσέγγιση από μέρους μου είναι ακόμη πιο αργή και ήπια, με υπομονή και συμπάθεια. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και να θεραπεύσω, όχι για να διαιωνίσω την αρνητική φήμη του επαγγέλματός μας.

Όπως και να’ χει, μία πρώτη επίσκεψη όπου θα ρίξουμε απλά μία ματιά στα δόντια σας και θα συζητήσουμε ποια είναι η πιο ανώδυνη δυνατή λύση στο πρόβλημά σας, είναι προτιμότερη από μία επείγουσα θεραπεία που ίσως χρειαστείτε στο μέλλον και που θα σας αναγκάσει να ξεπεράσετε βεβιασμένα τις φοβίες σας.
Ο εαυτός σας αξίζει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε…

Θέλω να φτιάξω τα δόντια μου αλλά φοβάμαι το κόστος. Τί πρέπει να κάνω;

Σε γενικές γραμμές πάντα η πρόληψη ή η θεραπεία στο αρχικότερο δυνατόν στάδιο είναι οικονομικότερη από κάθε άλλου είδους παρέμβαση. Γι’ αυτό, εάν σκέφτεστε το κόστος, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι ΤΩΡΑ μία επίσκεψη στον οδοντίατρο.
Η άποψη του περισσότερου κόσμου ότι η αισθητική οδοντιατρική κοστίζει πάντα περισσότερο δεν είναι φυσικά σωστή. Υπάρχουν αισθητικές διεργασίες πολύ οικονομικές και απλές, ενώ συχνά η μικρή επιπλέον επιβάρυνση που έχουν σε σχέση με τα οφέλη που αποκομίζει ο ασθενής φαντάζει μηδαμινή και αξίζει απόλυτα.

Τέλος, ειδικά σε εκτεταμένα σχέδια θεραπείας, πάντα προτείνονται πάνω από μία εναλλακτικές λύσεις, ώστε ο ασθενής να επιλέγει αυτην που πιστεύει πως του ταιριάζει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, ο φόβος προς το άγνωστο μπορεί να οδηγήσει στην αναβολή και άρα στην επιδείνωση των προβλημάτων του στόματος. Μία κουβέντα με τον οδοντίατρο που εμπιστεύεστε θα βοηθήσει στην αποσαφήνιση των ερωτημάτων που έχετε και – γιατί όχι- στην απόκτηση ενός υγιούς και ωραίου χαμόγελου. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προσωπικά σας αποτρέπω από το να επισκεφτείται στα πεταχτά αμέτρητους οδοντιάτρους για να συλλέξετε γνώμες και τιμές και να καταλήξετε στην πιο οικονομική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπερδευτείτε και συχνά η πιο φθηνή λύση δεν είναι και η πιο οικονομική! Μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα, όπου θα χρειάζονται πολλά περισσότερα χρήματα για να αποκατασταθούν, ή να μην σας αρέσει αισθητικά και να είστε αναγκασμένοι να μείνετε με ένα χαμόγελο που δεν θα σας αρέσει, ενώ με μία μικρή διαφορά μπορεί να αποκτούσατε το χαμόγελο των ονείρων σας.
Επίσης, επειδή στην οδοντιατρική υπάρχει τεράστια γκάμα υλικών και τεχνικών, με χαοτική διαφορά τιμής αλλά και αποτελέσματος μεταξύ τους, πολλές είναι οι φορές που γίνονται παρανοήσεις (π.χ. ο ασθενής νομίζει ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο σχέδιο θεραπείας με την μισή τιμή, όμως στην πραγματικότητα κάνει κάτι τελείως διαφορετικό σε αισθητική ή/και ποιότητα).

 

Αυτό που εγώ συνιστώ είναι να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο με καλές, κατά γενική ομολογία, συστάσεις που θα γνωρίσετε από κοντά και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας με την γενικότερη συμπεριφορά και κατάρτισή του. Μαζί του να ασχοληθείτε με προσοχή και ηρεμία για το σχέδιο θεραπείας του στόματός σας, ξέροντας ότι θέλει το καλό σας και ότι θα σας μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια. Μόνον έτσι θα πετύχετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, την τσέπη και την ψυχολογία σας.